Comentariile membrilor:

+ Stea pentru umoristi (vai de steaua lor!:)
Florentina-Loredana Dalian
[25.May.14 13:33]
În primul rând, pentru domnul "general" Sălcuțan, pentru organizarea exemplară. Articolul tău îmi amintește de festivalul din 2008 când am fost foarte plăcut surprinsă tocmai de această punctualitate exemplară la care faci referire la începutul articolului.
În al doilea, o lumină pentru umoriștii care ne-au părăsit; Dumnezeu să-i odihnească!
Apoi, felicitări ție pentru articol (exemplar, ca de obicei) și fotografilor (chiar frumoase și reușite fotografii!).
Nu în ultimul rând,felicitări tuturor premianților și participanților!
Citind lista cu premiile I, II, III la epigramă, constat că acolo se află două doamne și un domn (George Petrone). Ceea ce m-a condus la următoarea concluzie logică:

Dintre domni la patru ace,
Cu verighetă sau holtei,
Doar Petrone le mai face
Față la femei.
:)
Sper să vă revăd pe cât mai mulți peste o săptămână la Alba!
PS Constat că Florin Rotaru și-a propus să-l facă epigramist p-ăla micu:)

+ Aici e ușor...
Gârda Petru Ioan
[25.May.14 14:25]
...să scrii o cronică. Nici măcar premianții nu se schimbă de la un an la altul, iar Vali cred că n-are niciun interes să-și schimbe vârsta :) Schimbi doar numărul ediției și faci bine să faci tu poze, cu aparatul meu. Să dovedești că ești profesionist. Cât despre Florin, să sperăm că vor avea copiii mai mult talent, vorba Loredanei, și că vor fi interesați de fenomen. Astfel se va ridica și Buzăul puțin, că de la Ica ce să așteptăm? S-a cam dat pe băutură :) Doar paharul ei e gol-goluț :)
Vorbind serios, cronica e cuprinzătoare, corectă și arei și umor în punctele esențiale! :)

+ Un festival ca la carte
Vali Slavu
[25.May.14 14:31]
Cronica festivalului buzoian s-a cam lăsat așteptată, dar a meritat. Așa cum ne-ai obișnuit, Dane, ai scris o cronică frumoasă, despre un festival frumos. Domnul Mihai Sălcuțan a demonstrat încă o dată că reușita unui festival constă într-o bună organizare. A devenit deja tradiție ca, pe lângă umoriști, să fie invitați la festival și oameni valoroși din lumea literară, fapt care conferă evenimentului o ținută aleasă.
Bucuria de a fi împreună cu marea și frumoasa familie a umoriștilor m-a făcut să nu simt oboseala drumului. Nici la întoarcere nu a fost prea obositor, pentru că o bună parte din drum l-am parcurs cu trei craioveni simpatici. Orele lungi de călătorie au fost recompensate cu multe bucurii. Am fost onorată, deoarece nu ai șansa, mereu, să-ți sărbătorești ziua de naștere deodată cu un prestigios festival de epigramă. Și nici onoarea să-ți taie tortul maestrul Ștefan Cazimir! Desigur, aș fi preferat să împlinesc și eu 15 ani, precum festivalul buzoian.
Hotelul „Pietroasa” m-a așteptat la fel de primitor, ca și în anii trecuți. Pe colega de cameră, Cătălina Orșivschi, am regăsit-o la fel de veselă. Pe Mirela Grigore, învățătoare convertită la epigramă, am văzut-o pentru prima dată (ne cunoșteam doar virtual, de pe celebra noastră platformă), dar parcă ne știam de când lumea.
Pe lângă premiile de care amintești, am avut surpriza să primesc Premiul Special al Președintelui U.E.R. Faptul că domnul George Corbu a apreciat realizările mele pe tărâmul epigramei, mă bucură, dar mă și obligă să nu cobor ștacheta.
Te felicit pentru articol și aprind o steluță!

 =  Fotocronică la cronică.
Ananie Gagniuc
[25.May.14 16:22]
Fotocronică la cronică
Îmi place că-n prima poză, primii au cte ceva de dus la gură. Un covrig, o sticlă, un micofon...
În poza a doua nu văd pe nimeni, din cauza picioarelor Cătălinei...
Coborând la poza cu sala, comntariul „plină” are ceva goluri...
În poza cu Mirabela Dauer, cântăreața arată cu mâna spre vulcanii noroioși, anicipând campania electorală pentru europarlamentare...
Apare apoi, în foto, epigramistul Vasile Vajoga, care-și prezentă primele sale cărți...
Fotografia făcută la Florin Rotaru acasă mă duce cu gândul la primele două vizite. Cred că, a treia oară, o să ne invite și-n casă...
O nedumerire: fetița aia mică, din fotoliu, e Ica Ungureanu?
Iar în ultima poză, față de atâția politicieni care taie panglici, măcar domnul profesor Stefan Cazimir taie... tortul!
În rest...numai de bine!


+ sub ochii muzei
Ion Diviza
[25.May.14 17:42]
Până aici n-a spus nimeni ceva (nici chiar Ananie Gagniuc) despre muza cu sutien de 19,90 lei (a treia poză de sus), deși ni-i clar tuturora că și ea e în agonie, deci e colegă de a noastră. În rest, Dan Norea le-a cuprins pe toate (muzele), fapt pentru care merită toată lauda noastră și cât mai multe steluțe (din păcate, n-are epoleți, cum are amiralul Noni, talentatul și bunul său amic de la Constanța).
Felicitări, Norică, pentru un reportaj savuros, obiectiv... ai avut un bun obiectiv, ce mai!...

 =  Re: Un festival ca la carte... aici e ușor... sub ochii muzelor... vai de s
Dan Norea
[25.May.14 21:38]

Florinel, nu voi uita niciodată ediția din 2008, a fost primul meu festival și mi-a lăsat o impresie de neșters.
La Alba nu voi ajunge, dar vă urez succes, în special CUC-ilor, adică ție și lui Gagniuc! Din păcate, concurați pe aceeași secțiune, proză umoristică.
Și o replică:

Apar la festivaluri tone
De doamne, toate-s ca un vis;
Le ține piept nu doar Petrone
Ci și Elís.


Nelu, într-un fel ai dreptate, a fost mai ușor ca la alte festivaluri. Domnul Săcuțan mi-a trimis un fișier word cu premianții și epigramele lor, iar domnul Cuțulencu mi-a trimis o tonă de fotografii. Dar, deși ai dreptate, simt ceva negativ în mesajul tău. Ce să fie, ce să fie?


Vali, părerea ta, că fotocronica s-a ridicat la nivelul festivalului, mă bucură. Nu de altceva, dar eu nu m-am simțit prea în formă, de aici și întârzierea apariției.
Îți urez și ție succes la Alba!


Noni, cronica ta foto e spumoasă, ca de obicei. Ține-o tot așa și succes la Alba!


Ioane, așa e, n-am vorbit de un personaj important, muza cu sutien. E o lipsă mare-mare, după cum se vede și din poza de grup.


Mulțumesc tuturora pentru aprecieri și steluțe. =  Alte improvizații...
Rodean Stefan-Cornel
[11.Jun.14 07:22]
Așa este, Dane, ai dreptate cu improvizațiile și, pentru că veni vorba, nu pot să trec mai departe până nu spun că m-au amuzat comentariile concitadinului tău (inepuizabilul Noni Gagniuc) la pozele postate de tine (spontaneitatea și abilitatea de a improviza pe orice temă sunt arme redutabile ale domniei sale).
Ar mai fi de remarcat, ca de obicei în ultimii ani, prezența agoniștilor pe toate podiumurile (festivalul buzoian, concursul bucureștean și premiile UER) și mai ales cea a lui Vali Slavu. Mulțumim pentru informare, Dan Norea și felicitări pentru cronica realizată!
Cornel

+ De împărțit
Rodean Stefan-Cornel
[11.Jun.14 07:28]
Am uitat să spun (și să pun semnul grafic aferent):
Dane, dacă tot împarți cu Noni - în ultimii ani - sarcinile cenaclului constănțean, succesele acestuia, spațiul în autoturism (aici cred că sunt ceva probleme, că amândoi sunteți scriitori ”de calibru”), atunci împarte, te rog, și steluța de față.
Cornel

 =  Re: De împărțit... alte improvizații...
Dan Norea
[11.Jun.14 11:22]
Cornel, îi voi oferi steluța ta lui Noni Gagniuc la prima întâlnire CUC, adică sâmbătă 14 iunie. I-o dau pe toată, nu doar jumătate pentru că, și așa, la cronica de față am primit mai multe decât la oricare alta.

În privința împărțirii spațiului în mașină, să știi că în dreapta e preferabil un coleg de "calibru", pentru mai mult echilibru. Am mai mers cu Ionuț Țucă, Petru Brumă sau Leonte Năstase, dar trebuia să țin zdravă de volan, mașina avea tendința să tragă spre stânga. Doar Claudiu Conțevici mai corespunde, asta am constatat-o în drum spre Mizil.
Nu știu ce voi face pe viitor, Noni Gagniuc și-a propus să slăbească. Sper totuși să rămână în "forma" de zile mari care îl caracterizează.

Cornel, mulțam pentru vizită și aprecieri.

Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !