Comentariile membrilor:

 =  1 și 3
Dan Norea
[23.Sep.13 10:08]
Foarte bune 1 și 3. Au prozodie corectă, un fals lirism care contribuie bine la construcție, o poantă surpriză... În schimb poanta cu frigiderul nu mi-a plăcut. Nu e vorba de pudibonderie, dar așa ceva nu cred că are ce căuta într-o epigramă.
Nu știu rezultatele de la Vama, dar sper pentru tine că juriul a fost mai indulgent decât mine. =  înaintașii au ras tot
Laurențiu Orășanu
[23.Sep.13 11:44]
Poante bune, dar nu antologice (toate se bazează pe surpriză, se pare că numai atât ne-au lăsat înaintașii). În condiții normale, grupaj premiabil.

Discuția de la a doua: chiar dacă ne putem duce cu gândul mai departe (carne congelată), eu zic că mai aproape (și în intenția autorului) e frigul din case, transformate, pe timp de iarnă, în frigidere, din motive de gaze și RADET scumpe nouă. Așadar, după mine, rămâne discutabil, la a doua, numai felul în care guvernul ne umple podul. Poate că nu mă prind. Aș fi zis, toamna, bogată, ne umple podul.
Altă epigramă ar fi fost: toamna ne umple podul, guvernul ne golește buzunarul. Dar asta s-o mai fi scris. Cum spuneam, înaintașii au ras tot.

Calimero

Calimero

 =  Re
Florin Rotaru
[23.Sep.13 13:19]
Dane, poate că ai dreptate. Deși, m-am convins în timp, modul de receptare a unei poante este, în general, foarte subiectiv. E adevărat că, alunecând pe panta asta, mai cazonă, să zic așa, mai "de autobază", cum ar zice altcineva, îmi asum niște riscuri.
Calimero, da, uneori ajung și eu la concluzia că totul s-a mai spus/scris. Mă surprinde puțin că îți este străină expresia "a umple podul". Se folosește atunci când cineva face promisiuni fără acoperire (ex. am podul plin de astfel de minciuni, am podul plin de astfel de promisiuni etc).
Cât privește rezultatele, nu am prea multe informații. Am fost anunțat ca am primit o mențiune și invitat la festival. Din păcate, n-am putut participa.
Cu mulțumiri.

 =  Nu te plînge!
Constantin Iurascu Tataia
[23.Sep.13 14:25]

Toate lucrurile bune au un sfârșit

Cum vremea caerul și-l toarce
Acuma toamna se întoarce,
Se-ntoarce vântul, frigul, ploaia,
Nevasta mea de la Mamaia.
Florin Rotaru

Vine iar nevastă-ta, și-i bine
Că la domiciliu se întoarnă,
Doar în felu-acesta are cine
Să-ți trateze gripele la iarnă.

Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !