Comentariile membrilor:

 =  Note de lectură
Vali Slavu
[05.Oct.12 21:38]
În seara aceasta mi-am făcut timp să mai lecturez câte ceva din ceea ce s-a mai postat în ultima vreme. Am citit și proza pe care ai trimis-o la Bistrița (mi-a plăcut) și m-am oprit la fabule. Anul acesta, am scris multe fabule pentru concursuri și chiar am prins drag de această specie literară. Din grupajul de mai sus, cel mai mult mi-a plăcut a doua fabulă: concisă și cu o morală simpatică. La prima, nu mi se pare destul de bine conturată morala, iar la ultima aș cârcoti la versul "În sat învecinat, fără soție". La capitolul idei, văd că stai bine.

 =  Implicit
Gârda Petru Ioan
[06.Oct.12 10:43]
Vali, mulțumesc de comentarii.
Ce să spun? Relativ la versul aritmic amintit am avut varianta "în sat vecin și fără de soție", dar am ales-o pe asta, considerând că sincopa introdusă de virgulă rezolvă problema. Ma mai gândesc.
Cât despre morală, nu-mi place să fie explicită întotdeauna. Eu cred că acolo morala e destul de clară. Aș fi curios să aflu și alte păreri.
Weekend fructuos! Aceeași urare pentru cel ce urmează. Galați? Vaslui? Amândouă? Niciunul? :)

 =  Și eu
Vali Slavu
[06.Oct.12 10:54]
aș fi curioasă să aflu și alte păreri, e posibil să greșesc.
La versul acela, nu mă refeream doar la aritmie, ci și la faptul că "în sat vecin" mergea articulat (într-un sat vecin sau în satul vecin).
La Galați nu am trimis, pentru că nu am fost mulțumită de grupaj. Erau inegale, ca valoare, așa că pe cele bune le-am păstrat și la cele slabe am renunțat. Am una pe care o voi posta, poate, așa, ca divertisment.
La Vaslui, nu avea rost să trimit. M-am convins în urmă cu doi ani.

 =  Cum s-o numi dpdv gramatical?
Gârda Petru Ioan
[06.Oct.12 11:02]
"în sat vecin" Să fie o formă populară? În oraș vecin, în țară vecină, în pat străin... Nu cred. Nu știu teorie gramaticală, dar am gramatica în sânge. Cred că mă apuc s-o (re)învăț. Și mă apuc de critică literară. În poezie, cel puțin :)
Eu cred că mă duc la Galați. Cu Vasluiul cred că m-am lămurit și eu, dar acum. Pricep mai greu, ce să-i faci?
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !