Comentariile membrilor:

 =  regn bringer live
Vasile Munteanu
[23.Jun.12 09:06]

la prima lectură, mi-am spus că textul nu are valențe literare; dar a continuat să mă preocupe și după ce l-am părăsit; și m-am întrebat de ce ar trebui să îl abordez exclusiv din această perspectivă?

pentru că el este de fapt o stare; în cea mai pură formă; nu este construit; este pur și simplu exprimat; se folosește de cuvinte dintr-un imperativ al comunicării, al împărtășirii; nu pretinde glorie, nu cerșește aprecieri; nu generează premeditat empatie, ci dintr-o înțelegere care ține de specificul limbii (nu știu câți autori care urmăresc premeditat aceasta și reușesc); caracteristica lui esențială este sinceritatea; e drept, nu este o sinceritate mediocră, dar nu este astfel în măsura în care Sb nu este astfel.

Eu, care am citit pe X, pe Y, pe Z, sunt aici, în acest spațiu; și simt aceasta; și știu că și voi, asemenea mie, ați simți la fel; sunt liberă să mă comport; și pentru că libertatea comportată de mine nu încalcă limitele libertății gândite de ei, nimeni nu trebuie să suporte; atât că ochii mei și ochii lor sunt diferiți; nu pot vorbi despre aceasta decât cu voi, care v-ați născut cu aceeași lumină în ochi.


în plus, am simți că, dacă nu scriu măcar două rânduri sub acest text, e ca și cum aș tăcea și aș lăsa un om să se simtă pe mai departe singur între acele pelerine ca niște fantome ale necuvântării.


aici, semnez Yoricksen

 =  “Aș da ...
Ottilia Ardeleanu
[23.Jun.12 10:26]
uneori ne dăm seama ce suntem, cine suntem, doar pentru că am părăsit ceea ce suntem, cum suntem și putem să ne raportăm doar la ceea ce am simțit, ce simțim, constatând ce suntem, cum suntem, de fapt.

Ainafety, mă bucur să te aflu. pe acolo. printre oameni, locuri, cuvinte mai ales...

Ottilia, cu tot ce sunt, ce simt...

 =  răspunsuri:
Ștefania Pușcalãu
[23.Jun.12 11:39]
d-le Vasile Munteanu,
prezența dvs. mă onorează și mă bucură!
Fiind un text încadrat la ‘personale’ nu mă așteptam să atragă atenția, dar pentru că i-ați simțit sinceritatea și starea cu care a fost scris, vă mulțumesc!

Otilia, cu tot ce ești, ce simți... îmi ești dragă :) mulțumesc pentru prezența ta constantă aici, printre cuvintele mele.

Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !