Comentariile membrilor:

 =  Valentin,
Ottilia Ardeleanu
[03.Jan.12 16:57]
bun venit în poezie!
am citit cele 2 poeme și vreau să spun că drumul este cel bun, în sensul că e bine că scrii și cum scrii. și îmi plac anumite exprimări, se simte lirism, există muzicalitate. poate că maeștrii în poezia clasică ar veni cu observații în privința unor rime ușoare, nu vreau să vorbesc despre aceasta, eu preferând versul alb, acum.
ce vreau să atrag atenția este că trebuie să folosești neapărat diacritice, iată chiar în titlu: "Un fel de iarna".
apoi, spațiile apar, obligatoriu, după punctuație, nu înainte.

o să vreau să mai citesc în această pagină "O albă respirare ne mușcă de cuvinte",

Ottilia Ardeleanu

 =  Semn
Vali Slavu
[03.Jan.12 17:29]
La mulți ani și bun venit pe site!
Am citit și eu cele două poezii și subscriu celor spuse de Ottilia. Aș mai adăuga că nu e la îndemâna oricui să construiască versuri atât de îngrijite. Este de apreciat ritmicitatea, versurile, chiar dacă sunt lungi, se citesc ușor datorită cezurii. Și rimele sunt bine alese și cred că maeștrii în poezia clasică nu m-ar contrazice. Eu sunt doar un cititor care a dorit să lase un semn de lectură.

 =  Am uitat...
Vali Slavu
[03.Jan.12 17:33]
Acestea fiind spuse, cred că merită să reveniți pe text, să scrieți diacriticele și să corectați ultimul cuvânt.

 =  ECOU
Valentin Irimia
[04.Jan.12 11:27]
Ottilia si Vali va multumesc enorm pentru consideratiile si sfaturile trimise. Cu voia voastra o sa va numesc "ursitoarele bune "ale nasterii lansarii mele.Am nevoie in continuare de sprijinul vostru caci nu am minima rutina de a lucra pe acest sit (l-am descoperit intamplator cautand sa lecturez poezie).Poate ma sfatuiti cum pot sa adaug diacriticele pe un text trimis deja.Sperand din toata inima ca o sa colaboram in continuare va transmit toata admiratia mea.

 =  Simplu
Vali Slavu
[04.Jan.12 11:44]
Derulând, veți găsi scris, undeva jos, sub poezie: Acest text îți aparține. Poți edita/ corecta acest text. Intrați acolo și faceți modificările necesare, apoi așteptați ca textul să fie din nou aprobat. E de preferat să operați cu atenție, pentru că la fiecare revenire pe text le veți da de lucru editorilor.
N-ar fi rău să puneți diacritice și la motto, că îi întâmpinați pe cititori cu un cuvânt deloc plăcut. Această modificare se face din stânga sus, de la comanda Editează-ți profilul.
Succes!

 =  Pentru Vali
Valentin Irimia
[05.Jan.12 14:11]
Iertati-ma ca insist dar unde mi-ati recomandat sa ajung pentru corectarea textului reusisem sa intru dar nu pot sa-mi dau seama cum pun diacriticile la literele gresite.Cu motto-ul am dat-o in bara rau.Daca cu verbul a aseza chiar nu stiam care e forma corecta pentru persoana a treia pana nu ma-ti atentionat la editarea motto-ului chiar n-am sesizat nimic.Mea culpa.Cum pun diacriticele in motto.Le editez in word si apoi le copiez aici sau exista o solutie mai simpla.Cu imensa incredere va rog de-o opinie si pentru al treilea text trimis.

 =  diacritice
Eugenia Reiter
[05.Jan.12 14:15]

- Te duci în Start - Settings - Control Panel - Regional and Language Options.
- Faci click pe pagina "Languages" din noua fereastră
- Faci click pe "Details"
- Faci click pe "Add" în noua fereastră
- Selectezi Romanian în ambele căsuțe de opțiuni și dai OK.
- Dai click pe Key Settings și te asiguri că e selectată opțiunea "Switch between input languages" cu "Left Alt+Shift" și dai OK.
- Închizi toate ferestrele deschise pe parcurs cu "OK".
- Ești gata pentru folosirea tastaturii românești.


sau, până instalezi diacriticele pe tastatură, direct, scrii în word tot textul și-l atașezi, apoi dai "trimite".

 =  Răspuns
Vali Slavu
[05.Jan.12 14:18]
Setați tastatura în română și înlocuiți literă cu literă! Eu, când postez ceva, scriu în Word, apoi copiez aici. Niciodată nu scriu direct pe site. Deci, e și asta o variantă.
Referitor la cel de-al treilea text, mi se pare mai neîngrijit decât celelalte două. Cred că se mai putea lucra pe el. Sunt de acord cu observațiile pe care le-a făcut deja "ursitoarea de serviciu" și de care văd că ați ținut seamă. :)

 =  Eugenia
Vali Slavu
[05.Jan.12 14:23]
Scuze, în timp ce eu scriam comentariul, tu ai postat aceleași sfaturi (în plus, amănuntele necesare setării tastaturii în română). Comentariul meu pare acum un ecou... :)

 =  „Pe portativ” ne scrie viața cu lumină! O auzim?!
Maria Elena Chindea
[11.Feb.12 20:42]Cu „alean sfios” mă cufund și eu în „răstălmăciri de rugă” și mă las îmbătată de „parfum de simfonie” să decojesc „rosturi” din „duhul iernii” luând iarna ca simbol al al înțelepciunii, coroana celor patru anotimpuri ale viețuirii. Neașteptată metafora „se rotunjește frigul”, mie mi se părea că frigul mergea cu zigzaguri, curbele mai repede ale căldurii erau, dar sub amprenta unei „epoci de tăcere” manifestarea se resoarbe la „rotunjimea” punctului, a esenței! „Biblioteci în flăcări” este foarte frumos spus, cu vână, pentru că un „adevăr spasmodic pe portativ se scrie”! „Nepângărite rosturi” trebuie să ne lumineze înțelepciunea vârstei! Răsfoirile în trecut nu pot decât să ne-nalțe; numai cu „ninsoarea de regrete” nu sunt de acord – nu e productivă! Cu reverență, Maria!

Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !