Comentariile membrilor:

 =  dintr-o ghindă
Ioan-Mircea Popovici
[21.Aug.11 16:21]
Binevenite astfel de studii. Le-aș numi "Ferestre și pridvoare crestine", cu un subtitlu potrivit conținutului.

Frumos corolar: "De fapt chiar așa și este. Natura și omul pot vorbi același limbaj de esență spirituală, profund inteligibilă. Algebra aridă a realității nu poate fi citită în sine, când poate părea fără sens, ca o carte rămasă pururi închisă. Partea se citește întotdeauna prin întreg, având ca o cheie hermeneutică intuiția finalității. Această viziune despre existență văzută precum o Carte a Facerii constituie opera creștinismului. Înaintea omului și spre om au fost create toate, spre a se împărtăși de slava lui Dumnezeu."

Aș spune că fiind din apă, pământ si Duh, dintr-o ghindă, pe care o percepem cu ușile noastre, nu putem cuprinde stejarul.

"Bachelard vorbea, astfel, de un imaginar al materiei, de parcă materia ar trăi în sine felurite reverii, mișcându-se după tipare poetice, după intuiții formale, identitare și chiar de nuanță spirituală. E ca și când ea ar visa omul, pregătindu-i o lume în care spiritul să se poată regăsi pe sine ca acasă. "

 =  Ioan-Mircea
florin caragiu
[21.Aug.11 22:12]
Mulțumesc pentru semn...

 =  fain
silviu dachin
[22.Aug.11 10:27]
nici nu mai stiu cine investeste in dialogul stiinta-filosofie-teologie... stiinta pare prea ingamfata pentru asa ceva, filosofia atinsa de utilitarism nu mai prea are arme, iar teologia pare putin plictisita in veacul in care ne-am pomenit traind... Ramane Omul, in discursul amintit, la fel problema cat si rezolvare.

 =  Silviu
florin caragiu
[22.Aug.11 21:09]
multumesc pentru interventie. intotdeauna e loc de o renastere, tocmai pentru ca toate problemele sunt ridicate de om si il ating... cu alte cuvinte, depinde de fiecare in parte ca stiinta sa nu fie ingamfata, filosofia sa nu fie utilitarista si teologia sa nu fie plictisita... oricum, exista destule demersuri interdisciplinare interesante astazi, ce ar merita sa fie facute cunoscute.

 =  spor in cele bune!
silviu dachin
[23.Aug.11 09:24]
ca bine zici: la urma urmei cautarea cu grija a solutiei e mai sanatoasa decat acceptarea unei stari de fapt problematice:)

 =  da Silviu Dachin
Anni- Lorei Mainka
[28.Aug.11 14:24]
CAutarea solutiei, nu acceptarea unui fapt sau situatii , este mai important, chiar daca e mai greu, dar cine a zis ca e usor drumul cautarii lumii de deasupra noastra, si din noi?
Multumesc Florin ptr. articol, e duminica, si imi face bine.

 =  Re
florin caragiu
[29.Aug.11 16:51]
multumesc, Silviu, Anni. Stiu pe un parinte duhovnicesc care, atunci cand a fost intrebat de un anume ucenic ce sa aleaga la o raspantie in viata, il sfatuia sa aleaga calea cea mai grea. ei bine, acel ucenic avea sa realizeze foarte multe in viata, folosindu-se de indemnul primit.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !