Comentariile membrilor:

 =  Referitor la ”Adam și Eva la răscruce” (știința de a trăi):
Nicolae Sorina
[23.Jun.11 15:17]
a ști să trăiești frumos și înțelept este într-adevăr o artă a simțurilor. Nu suntem toți norocoși în această privință. Eseu de mare valoare și cât se poate de real. M-a captivat toată lectura și vă recunosc în toată această dezbatere de idei, un om cu experiență de viață, un om de la care mulți și multe, ar avea câte ceva de învățat. Felicitări pentru eseu și Doamne-ajută și tu puțin, că noi facem tot posibilul...Cu admirație, Sorina.

 =  Chiar așa?
nicolae tomescu
[10.Jul.11 16:06]
Societatea de consum este sprijinită și de „religia - o frază de dânșii inventată, ca cu a ei putere să vă aplece-n jug, căci de-ar lipsi din inimi speranța de răsplată, după ce-amar muncirăți mizeri viața toată, ați mai purta osânda ca vita de la plug?...Dar câți îl mai citesc, azi, pe Eminescu?
Dacă cei ce fac azi aceste afirmații l-ar fi citit pe Eminescu, ci nu doar părți din el,(așa cum era în programele analitice dinainte de 1989) sigur ar fi dat și de:

Un clocot lung de glasuri vui de bucurie…
Colo-n altar se uită și preoți și popor,
Cum din mormânt răsare Christos învingător
......................................
Răsai asupra mea, lumină lină,
Ca-n visul meu ceresc d-odinioară;
O, maică sfântă, pururea fecioară,
În noaptea gândurilor mele vină.
...............................
Dă-mi tinereța mea, redă- mi credința
Și reapari din cerul tău de stele:
Ca să te-ador de acum pe veci, Marie

și de multe altele.

Sunt și citate din Biblie rupte din context ca să slujească unui anumit scop.
Apoi nu există o Biblie Catolică. Este una pentru toți creștinii de orice rit ar fi
Să nu ne punem cu Biblia. Au încercat și uni iluminiști francezi, la noi,printre mulți alții, Paul Popescu Neveanu cu a sa Biblie pentru credincioși și necredincioși, au încercat și Documentele de partid. Și ce-au reușit?

Textul de mai sus intitulat Eseu este scris cu o anumită măiestrie, mi se pare cursiv și, poate, convingător pentru unii


 =  IIsus ne învață să fim buni, prea mulți preoți nu sunt modele de urmat, deci tre
Rodica Stanila
[18.Jul.11 07:08]
Nu-mi stă în fire interpretarea tendențioasă, am recitit Biblia pentru a înțelege dacă textele pot fi atribuite Mântuitorului Iisus, aceluia la care mă închin zilnic și în care cred nestrămutat. Nu se potrivesc! De aceea, cred cu tărie că nu tot ce scrie în Biblie este de esență divină, că pe unele locuri textele au fost "interpretate" conform intereselor oligarhilor.Creația a avut loc cu mult înaintea apariției creștinismului, bărbații și femeile au trăit împreună, au avut copii,s-au bucurat de viață, fără ca asta să fie un păcat. De fapt, nimic din ce este natural nu poate fi păcat. Conform dogmelor bisericii ortodoxe, care sunt mult mai recente decât apariția creștinismului, aproape orice lucru plăcut e păcat, care trebuie plătit prin penitențe sau(și) slujbe,pentru că vine de la cel cu cornițe. Bioenergia, energia vieții, ar avea aceeași origine "necurată", deși orice om, de când se știe, când îl doare ceva spune "au" și duce mâna. Răstălmăciri sunt unele texte din Biblie, dogmele, canoanele, care au învrăjbit lumea, au umilit femeile, chiar și pe bărbați, lăsându-i să creadă că doar considerând femeile mai prejos decât ei, par mai breji. Cel mai periculos și josnic este să manipulezi oamenii prin credință. S-au înmulțit enorm bisericile și preoții. Observați vreo îmbunătățire a felului în care ne purtăm unii cu alții, oameni mai fericiți, iertări creștinești, scăderea hoțiilor, a minciunilor? Vi se pare că majoritatea preoților ar putea fi modele pentru noi, pentru copiii și nepoții noștri? Eu, nu! Mântuitorul spune "Să ridice piaatra cel ce n-a greșit niciodată", iar ei judecă, pedepsesc și învrăjbesc lumea,"iartă de păcate" contra cost etc. În momentul acesta, cel mai bine este să crezi nestrămutat în Doamne-Doamne, să te rogi direct Lui, cum știi mai bine, și să încerci să fii mai bun, mai iubitor de semeni și de tine însuți, să nu faci rău cu bună-știință și să faci cât bine poți, dacă ești rugat să ajuți pe cineva. Astea sunt legile divine, ele sunt simple, complicarea lor a amplificat și sentimentele de vinovăție și relele.

 =  Părere
Petru Dincă
[22.Jul.11 22:16]
Există, în rândurile dumneavoastră, o vădită intenție de victimizare a femeii, lucru care, cel puțin în zilele noastre, nu se justifică. Eu aș spune că, în prezent, femeia e chiar puțin avantajată social.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0