Comentariile membrilor:

 =  :)
ioan ravel
[20.May.11 09:11]
țărmul pustiit -
refluxul poartă-n valuri
tainița lunii

strofa a doua are doar 6 silabe, dar poate așa ai vrut tu...

 =  Re: :)
Flavia Muntean
[20.May.11 13:46]
Multumesc pentru replica, e minunat poemul si e pacat sa ramana aici in subsol, ar trebui postat intr-o pagina principala.
Al doilea vers asa mi s-a parut ca suna mai firesc. Nu ma cramponez de un anumit numar de silabe, dar daca iese un numar cat mai aproape de 17, cu atat mai bine.

 =  De la ...
Miclăuș Silvestru
[20.May.11 15:24]
"a fi pustiu" la "a fi pustiit"... e diferență; participiul... "pustiit" nu mi se pare tocmai... potrivit. Apoi, reflexivul "se" aduce a personificare:

țǎrmul pustiit -
se-ntoarce acasǎ
umbra farului

eu aș spune:

Nimeni pe plajă -
lungită-n întuneric
umbra farului

În spiritul respectului reciproc, precum și al celui față de poemul Haiku, propun tuturor: Prima literă a oricărui poem să fie mereu "majusculă"...; ... pentru toți, aceleași drepturi și aceleași îndatoriri...!
Citit cu plăcere; intervenit cu... reținere! Mult succes tuturor!





 =  Domnului Miclaus Silvestru
Flavia Muntean
[20.May.11 18:08]
Sinteti binevenit oricand pe pagina mea, va rog sa comentati/criticati fara nici o retinere absolut tot ce doriti.
In opinia mea tarmul poate fi lesne pustiit de o furtuna, cutremur sau tzunami. Primul vers ar fi putut fi "dupa tzunami", insa am dorit o temperare a ideii de dezastru, pentru ca nu asta e subiectul poemului, e doar cadrul de desfasurare.
Restul poemului cred ca totusi e prea ambiguu, am sa revin poate mai tarziu asupra lui. Poate il transform cu totul:

umbra girafei -
se intoarce acasa
in zori, dupa ploi :)

Umbra farului lungita in intuneric, poate parea la prima vedere imposibila, umbra pe umbra cam greu de identificat, nu? Insa umbrele noptii au atatea nuante ... asa ca va felicit pentru idee, ar fi pacat sa n-o aprofundati intr-un nou haiku.

 =  țărmul
Cristina Rusu
[21.May.11 08:44]
poemul are imaginea deosebită, acel pustiit este așezat exact unde trebuie și în general la poemul haiku se mai folosesc participiile tocmai pentru a întări și mai mult imaginea, pustiul de pe țărm. poemul este la limita metaforei, dar nu deranjează și nu este metaforic exagerat. la poemul cu paznicul și luna am primit emailuri de la colegi, care m-au întrebat de ce luna tîrzie. cu siguranță că și acolo imaginea a avut întîietate, dar și așezarea versurilor. japonezii nu se cramponează de metafore, dar ce studiază ei la un poem haiku este tema filosofică. pe de altă parte, americanii tind spre secolul ultra vitezei și aduc numai tenta modernismului în vers. noi am rămas la numărarea silabelor și la kigo, încă nu e clar ce trebuie și cum trebuie. nu e rău pentru tenta tradiționalistă, chiar nu e rău deloc. încă este loc pentru descrierea frumuseții, surprinderea imaginilor deosebite. la poemul acesta te-a ajutat mult așezarea versurilor, și te felicit pentru asta, căci este greu de așezat o imagine în versuri cît mai deslușite, iar la poemul cu luna imaginea a fost cea mai apreciată

cu prietenie, bia

 =  Re: tarmul
Flavia Muntean
[23.May.11 14:26]
Scuze pentru intarzierea cu care raspund, de obicei in week-enduri hoinarim entuziasti pe coclauri.
Bia, comentariile tale ma onoreaza, sint intotdeauna surprize placute si avem cu totii de invatat din ele, multumesc.

P.S. De ce luna tarzie? Intrebati paznicul :)




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !