Comentariile membrilor:

+ Sociologie literară și nu numai
Aurel Sibiceanu
[17.Dec.10 11:19]
Cunoscut mai mult generațiilor "coapte", romancierul și eseistul Petre Anghel este recomandat cu prisosință de calitatea prodigioasei sale activități literare și publicistice.

O analiză atentă a modului în care sunt receptate lucrările postate pe agonia.ro m-a condus la concluzia că un text evidențiat, recomandat, are un grad mai mare de vizibilitate. Și eseul de față se remarcă prin limpezimea analizei și actualitatea temelor abordate, prin modul avizat și echidistant în care sunt puse în discuție figuri ilustre ale literaturii și culturii. Consider că este de mare interes "perspectiva" din care D-l Anghel privește binomul "literatură-societate" precum și pe autorul generic, cel care, indiferent de dorința lui, tot într-o inserție socială se află.

 =  pedagogie si instructie
Petre Anghel
[17.Dec.10 11:52]
Iubite prieten si distinse coleg Aurel Sibiceanu,
Multumesc pentru cuvintele frumoase (și putin exagerate, dar când e vorba de laude, se primește, cine zice ia-mi, Doamne!?) Ele sosesc într-un moment foarte bun, căci aseara luai act de doua comentarii pe reteaua literara. Unul era de la un strain la vorba si la port, deci i-am urat somn ușor, altul, însă, era al domnului Geo Vasile, cu care nu ma cunosc, n-am avut texte, si se năpusti pre mine. Dar în loc să scrie ca nu-i place scrisul meu si ca n-o sa ma mai piarda timpul sa ma citeasca, o face din tantar armăsar, ceea ce m-a întristat, că nu-i asa, e si el om cu neste carte. Nu-l stiam atat de acrit, dar se vede treaba ca i s-a urcat insuccesul la cap.
Sunt convins ca domnia voastra bănuiți ca eu nu am pretentia a fi descoperit America prin aceste texte, le public mai mult cu un scop pedagogic si de instrucție. Nu sunt modest, as minti, de-as afirma, dar miza mea este in roman, fiind si aici pe ce a hotărî sa va hotărî Cel de Sus.
Sa fii sanatos.
Multumesc si astepta sa ne vedem.

 =  de citit!!!! exceptional
Anni- Lorei Mainka
[22.Dec.10 11:21]
Ma bucura citirea si recitirea textelor dvs.
Informatie limpede, necesara, vitala celor care scriu.
Va multumesc pentru efort.

 =  mai multe decenii
Petre Anghel
[22.Dec.10 14:08]
Stimata doamna Anni-Lorei Mainka,
Sunteti, și de data aceasta, foarte amabilă. Aceste texte sunt scrise de-a lungul mai multor decenii, fiind rezultatul lecturilor și ... gândulețelor mele. Recunosc, ca pe o binecuvântare cerească, faptul că am avut servicii comode, care mi-au permis sa mă dedic pasiunii din adolescență: cititului și scrisului. E drept, ca sa nu fiu prea modest (că devin incredivil!), că am și eu un merit: am evitat funcțiile care necesitau compromisuri sau duceau spre ele. Și nici nu am alergat după glorie, deși mi-ar fi plăcut să fiu citit și să mi se recunoască meritele pe care credeam că le am. Toate cele de mai sus au rostul să justifice și să explice bucuria pe care mi-o aduce mesajul dv.
Avân 66 de ani împliniți și o bografie onorabilă (zic eu), încerc acum să aduc puțină lumină într-o societate cu valori confuze.
Dumnezeu să vă binecuvinteze! Va doresc sărbători fericite și spor la scris, liniște sufletească ani mulți cu sănătate.
Cu prietenie.

 =  repet: text extra!
Anni- Lorei Mainka
[22.Dec.10 16:26]
VA felicit pentru varsta si intelepciunea de a alege acea cale, sa stiti ca aceste texte fac mai mult decit multe insigne de tabla, sedinte si ginduri vide.....timpul in final lasa si el o urma in privirea prin care a trecut.

Poate imi puteti spune unde gasesc textele dvs publicate? Scuze , ca va tot pisez.

Stiti bine ca nu din amabilitate va las semn, sunt ultima persoana care ar face asta, ci din respect fata de atita munca si claritatea textelor. si sa stiti ca ma bucur chiar vizibil cind am mai inteles ceva.

 =  Titluri
Petre Anghel
[22.Dec.10 17:57]
Cred, in cazul dv., că nu este vorba doar de amabilitate, ci și că știti să apreciați un text. Unele fragmentele din care ”postez” au apărut în două din volumele publicate, dar nedifuzate corespunzator (căci reușiră unii în 20 de ani să strice si cele cateva instituții/întreprinderi care funcționau bine, una fiind difuzarea presei si a cărților). Cărțile se numesc ”Stilistica limbii române”, București, Editura Viață și Sănătate, 2000 și ”Cuvântul și cuvintele”, București, Editura Viață și sănătate”, 1999. Altele vor fi capitole dintr-o viitoare carte ”Istoria politică a literaturii române”, teza mea de doctorat în sociologie. Doctoratul în filologie l-am susținut în 1978, cu o teză despre Mihai Ralea.
Să aveți o seara bună.

 =  Literatura în cetate
CONSTANTIN STANCU
[30.Nov.12 10:31]
Un text necesar, el punctează punctele de rezistență ale literaturii. De reținut ca semn... apoi ca nod...




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !