Comentariile membrilor:

 =  .
Mihai Robea
[22.Jan.10 18:01]
in ciuda articolelor bune(si bine-documentate) pe care le aveti inscrise aici, cel de fata mi se pare o aiureala. Oricat ar parea de doct, tot o aiureala ramane. Trecand de caractereul resentimentar, este vizibila tehnica manipulatorie, ..repetitiile pana la obstinatie(aici de multe ori pana la ridicol), intoarcerea logica a frazei, fragmentarea, aplicarea unor masuri diferite in functie de circumstante, etc. Interesant ca va referiti generic la "crestinism"...cum va convine, nu neaparat cand ar fi normal, fara sa faceti precizari vis a vis de... ortodoxie(de exemplu..ar fi fost riscant, nu?).
De fapt inca de la primele randuri, mai ales datorita tonului(aproape de verdicte) si ritmului alert, am banuit unde vreti sa ajungeti, si, fireste, cati ar risca sa para habotnici, cu mintea inchisa..lasand un comm de pe alte pozitii?!
...de fapt este un text pe care se poate face scoala..destul de inteligent..ce e drept..cumva te amuza, ..tot o aiureala ramane.

 =  Doxa & Eidos...
Constantin Enianu
[23.Jan.10 14:52]
Mulțumesc, Mihai Robea, pt trecere peste aceste cuvinte înșirate mai sus, care nu au ziduri în față ( dovada: nu am debifat accesul la comentarii), precum și pentru comm-ul elaborat din perspectivele: liberei păreri inalterabile și a Ideii imuabile la care nutresc creatorii cu pretenții. Ai dreptate în ceea ce spui, deoarece una este Dreptatea, precum Ideea, mai mult sau mai puțin percepută poate de cei care fac și ei ce pot în timpul liber, fără a pretenționa însă nimic...

 =  Au bon entendeur
Popescu Valentin
[29.Jan.10 09:44]
S-au cam imputinat placerile pe acest site dar vad ca dvs. perseverati in a face surprize placute. Referitor la ce spunea colegul de mai sus cred ca lipseste controversa sau ceva de acest gen care sa arate ca nu citesti o simpla vulgarizare (s-a umplut netul de ele). In rest multumim frumos pentru efort.

 =  constantin enianu
Nache Mamier Angela
[29.Jan.10 09:52]
un excelent articol
felicitari,l-am citit cu interes ,pe masura complexitatii sale
sunteti un adevarat spirit enciclopedic
articolul are anvergura !

 =  un fel de pretentie...
Constantin Enianu
[29.Jan.10 13:11]
P.V. & N.M.A., multumesc pentru trecere pe aici si comm-uri. Fiind un tip "in toate facultatile" (un fel de pretentie snobista de creator sempitern...), am deci "pregatirea" de a accepta critici si elogii in aceeasi proportie. Totusi, trebuie avut in vedere ca textul ramane, iar comentariile sunt trecatoare...

 =  .
Mihai Robea
[01.Feb.10 18:37]
"Istoria sexului si a iubirii va sta ...", de ce nu a iubirii si a sexului/ lasand la o parte faptul ca "iubirea" include si "sexul"..nu e treaba mea, se fixeaza aici un context..revelatoriu pentru ce urmeaza. Si sa vedem ce urmeaza..un citat dintr-o autoritate in materie...dar preluata DINTR-UN ALT CONTEXT...informatii interesante pentru cine nu le cunoaste.
De la acel "SE SPUNE CA Atum, marele zeu creator, s-a masturbat pentru a da nastere lumii."..bing-bangul in stil egiptean.., ajungeti la concluzia ca "Masturbatia a avut astfel o dimensiune divina", deci atentia asupra UNUI SINGUR CAZ, ar trebui sa fie suficienta.
ma rog, urmeaza constatari lizibile..pe mine ma surprinde nu atat aceasta incursiune in "sexualitate"...ci incercarea de a acorda/acredita un suport ontologic/cultural oricarei forme de manifestare a acestei 'sexualitati', chiar daca e impotriva firii..constat, doar nu sunt un mic savonarola...,legitimat de credintele din vechime adica... deci crestinismul ar fi un bastion impotriva firii umane, a echilibrului naturii noastre, a manifestarii libere a sexualitatii, hm..
evident, nu putem lasa discutia la acest nivel, poate facil, dar usor inteligibil...

 =  .
Mihai Robea
[01.Feb.10 18:37]
"Dragostea trupeasca era asadar de esenta divina, iar in crestinism a devenit contrariul, sexul interzicand insasi iubirea lui Dumnezeu. Aici istoria sexului si dragostei se pare ca ar fi trebuit sa se termine."
..acum la ce va referiti nu inteleg..la biserica ca institutie, la 'doctrina' crestina, ..las la o parte faptul ca lucrurile nu stau asa simplu, .. faptul ca nu prea apare aici Reforma, nici ruptura insulara, nici mutatiile produse in istoria Europei de ceea ce noi numim 'Revolutia franceza' si de impactul celor care au facut-o posibila(doctrinar vorbind)..laicizarea statului..nici raportul pudoare-intimitate-sexualitate, multe altele....
practic..articolul d-voastra afara de informatiile pe care le aduce, interesante unele, ..l-am citit cu atentie de cateva ori,..deh!

 =  chintesenta...
Constantin Enianu
[03.Feb.10 21:34]
Initial, d-le Robea, am vrut sa va lansez indemnul de aciti de cinci ori articolul pentru a ajunge la... chintesenta. Va multumesc ca va preocupa aceasta problematica din acest text de care ma detasez spre cel care va urma... Sunteti tanar, pana la platon(ism) mai aveti ceva cale spre a intelege esenta fenomenului... Tinerii pot, dar nu stiu, iar cei varstnici stiu, dar nu mai pot.
Cu stima si pretuire,
ceni

 =  .
Mihai Robea
[07.Feb.10 07:25]
nu ar fi o scuza faptul ca sunt "tanar", poate fi o intamplare ca l-am avut profesor pe unul dintre cei mai reputati specialisti in Platon, Gh. Vladutescu,... dar nu puteti nega faptul ca lumea ne este redata prin moduri/maniere diferite de a-i interpreta/aborda mentalitatile, credintele, etc..iar eu nu pot sa nu observ ca d-voastra ati uzat aici DOAR de surse anglo-americane, nu pot sa nu remarc faptul ca din interiorul secventei americane si a celei anglicane crestinismul/de fapt catolicismul, ar putea fi abordat/inteles neaparat nepartinitor, pur stiintific, am indoieli ca, in ciuda aparentelor, prezentarea unui sir de fapte/evenimente/intamplari ar trebui sa duca la o anumita concluzie si nu la o alta(marcata de nuante)...evident, trecand de orgoliul manifest al fiecarui punct de vedere cat de cat elaborat de a-si proclama legitimitatea(autoritatea?)..am putea discuta cam de ce particularitati comporta crestinismul..de catolicismul spaniol, de exemplu, ca sursa de echilibru, de crestinismul german, de crestinismul slav, de cel sud-american si de motivatiile lui(care ar fi fost mai aproape de ce va interesa sa demonstrati), de modul de a fi acceptat si inteles, de echilibru, de pudoare, de firesc/ fiindca vorbiti de sexualitate, dar si de modul cum a ajuns catolicismul acolo, si de traumele necatolocilor. Lumea este mai mult decat Apusul si chiar decat Rasaritul stiut de noi, poate nu vom avea neplacuta surpriza sa constatam asta, asemeni grecilor care se credeau centrul Universului(si erau, dar al celor cunoscut/acceptat de ei), cam asta incercam eu sa va spun, ca nici cultura egipteana nu este cea mai veche cunoscuta si studiata(chiar daca impresionanta), nici viziunea anglo-saxona autoritate sui-generis, dupa cum nici crestinismul nu este cuprins sub cupola de San Pietro; ar putea parea credibile rationamentele celor care avand o istorie de vreo 200 de ani trag concluzii, pot fi mai obiectivi, dincolo de altele pot avea indoieli, rezerve, subiectul in sine este incitant.

vă doresc succes si de acum

deja vad ca ati postat un alt articol pe care l-am citit cu interes




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0