Comentariile membrilor:

 =  Ioan
Cristina Rusu
[13.Jan.10 17:57]
poemul tău este bun și îmi place iddea de aici. ai găsit și o locație bună. este un haiku scris curat, dar nu mă împac cu adverbul încolo. încerc să îl înțeleg. cred că tu ai vrut să redai un colț liniștit unde nu vezi nici țipenie. să știi că acest adverb poziționat bine încheagă versul.

dacă mă gîndesc sub altă formă, sucind acest vers pot înțelege așa, undeva în altă parte de aici, de locul acesta nu este nimeni.

deci aici pe loc doar cioara pe felinar și mai departe încolo pustiu, adică nimeni. dar ca să nu scrii altfel și să faci totuși un joc de cuvinte ai ales felinarul și cioara într-un spațiu în care nu mai este și altceva, și "încolo" în alt spațiu ca să se vadă că nu e nimeni nici împrejur sau mai departe. primele două versuri arată de fapt pustiul prin înțelegerea lor ca un tot unitar, cioara zgribulită substituie vremea rea de afară, o vreme rece și neprietenoasă. pustiu aici, pustiu acolo.

oricum ideea este foarte interesantă. nu se folosește în haiku foarte des acest joc. uite că ai reușit cu un adverb să mă pui pe gînduri.

nu îți dai seama la prima citire ci mai trebuie revăzut ca să fie înțeles. te felicit

bia

 =  Ce cred eu
Cristina, adverbul care ți-a ridicat întrebări, eu l-am citit de prima dată cu sensul de „în rest”, „în afară de asta”, sau așa ceva. Nu pare a indica neapărat locul. Eu am mai auzit termenul folosit astfel, deși nu în haiku. Însă cel mai în măsură să ne lămurească este autorul.
Domnule Puiu, mă bucur să vă aflu pe site-ul agonia. Bine ați răsărit și să ne citim sănătoși!

 =  Ce mai încolo-'ncoace
Dan Norea
[13.Jan.10 22:21]
în cuibarul cald
o găină pe ouă -
încoace puiu'
:)

 =  Nici încoace, nici încolo
Gârda Petru Ioan
[14.Jan.10 06:35]
Găini și cocoș
răscolind toată curtea:
nicăieri puiu'

(păi dacă nu piuie nimic...)

 =  Contrast
Magdalena Dale
[14.Jan.10 20:04]
Eu aici văd contrastul dintre gol și plin atât de apreciat în haiku. Aici este ceva, dincolo nimic!

Bine ați venit printre noi, domnule Marinescu!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !