Comentariile membrilor:

 =  contra de rasfat
Bogdan Groza
[14.Jun.05 11:45]
Cristina, nici pe tien nu te crut. daca m-am apucat de contre la ad-jocurile voastre atunci continui experimentul, bazandu-ma pe simtul umorului pe care-l ai/aveti.

inseamna-ma-n inima ta
sa ma lungesc la usa-ti de stejar
ca urmatorul pretendent la tine
dupa ce plictisul te va cuprinde
cu celalalt...

inseamna-ma-n catastifele viselor tale
sa ma legi de piciorul patului
pe mine, curtezanul fara de curte
stand la bloc,
nud,
si fara apa calda la dus :)

 =  hei
florin bratu
[14.Jun.05 11:45]
o mica nelamurire (ce aveti toti cu ad/joc si eu nu stiu :), am mai vazut un subtitu si un titlu pana acum).
de rest o poezie care place prin mimarea naivitatii finale in contrasens stiistic cu seriozitatea primei strofe (poate universul ca o imensa semnatica si universul carte, desi stiu ca accentul cade in alta parte).
pacut

 =  inseamna ca ghicim albastrul din palma
Florina Daniela Bordieanu
[14.Jun.05 12:35]
inseamna ca am prins albastrul tau de coada si m-am harjonit plimbandu-mi-l in palme: pe-aici e linia mea de zambet, o vezi? de ce te-ncrunti? nu...nu e intrerupta. e doar foarte scurta, asta inseamna ca de aici pana aici sunt verde si de aici pana aici sunt violet si de acolo pana la capat imi ascund nuantele de liniste pe sub piele

 =  inseamna ca...
Elia Ghinescu
[14.Jun.05 12:39]
...drumurile sapate in palma nu sunt decit albastre cai de comunicare indreptate spre noi,spre ei, ca frumzele spre lumina.
Placuta senzatia de voiosie gasita aici, in ad-joc.

 =  înseamnă-mă în rândurile astea
Maria Prochipiuc
[14.Jun.05 14:18]
măi, măi de la flori de salcâm cum te știam ai ajuns la cătușe, și cenușe , mai bine lungește-te în litere și te întinde de-a lungul … ca apoi din puncte și culori să-ți prinzi roșii trandafiri la ureche în noaptea aceea nudă…paparudă

 =  linia vietii
Ela Victoria Luca
[23.Sep.05 01:23]
Broscuta uda dinlinia vietii se scutura ad-joc si face ochii mici, ca mari deja ii are, cind vede prin iarba un mic licurici. Abia atunci si-a dat seama ca e noapte si este timpul sa caute un alt lac,o frunza, o buburuza, ca sa poata dormi. Inseamna ca deja biata de ea nu mai stia ziua-noaptea unde era.

Cristinuta, dincolo de gluma si joaca, tare mi-a placut versul "să mă înnozi în palma vieții". Este un vres ce merita tinut minte de oricare din noi.

Drag, Ela

 =  meduzo
Dana Stanescu
[14.Jun.05 16:00]
o broscuta nuda :)) ce imi place. si plictisiteel feline, parca le si vad cum se intind. iar punctele? am vazut eu cum se insira ele frumos pe panza. tot asa in joaca

 =  Organit citoplasmatic la plante și animale
Nan Florian
[14.Jun.05 16:27]
Cristina Hasse înseamnă-mă si pe mine în rândurile astea desi nu voi a lungi litere spre tine decat poate pentru a-ti spune ca imi place poezia asta jucausa si plina de culoare si plina de fiinte precum meduze si broscute ude ba chiar si mitocondrii. Mitocondrii? ma mir eu ca prostul! Repede la dictionar. Aha. Organit citoplasmatic la plante și animale alcătuit din proteine, lipide și enzime care asigură celulei energia necesară. E! asa da! Pai nu? E altceva. Dar stai un pic, organit? Suna a piatra pretioasa. Repede la dictionar. Fiecare dintre elementele constitutive permanente ale celulei. E pai da domnule! acum inteleg si eu cum vine cu poezia de se leaga de mitocondrii. Auzi, ma intreb totusi, dar citoplasmatic? Parca stiu eu ceva din liceu, dar de, mai uita omul. Repede la dictionar. Citoplas... Auzi Cristina Hasse de ce nu scrii tu textul asta cinstit, in ... sa zicem morse, poate mai pricepeam si eu ceva.
Imi place poezia iar cu gluma fac cinste, ca chiar merita.
Numai de bine si sa ne mai auzim. Auzim? Chestia aia legata de sistemul celular al apofizei mastoidiene si trompa lui Eustache? Grea viata. Repede la dictionar!

 =  mitocondria :)
Sonea Roxana-Crina
[14.Jun.05 17:36]
Da, organit citoplasmatic pentru ca mediul din interiorul celulei se numeste citoplasma. Si da, e un organit care asigura aportul de energie. Dar mitocondria are ceva special, diferit de oricare alt organit celular. Contine ADN. Acest ADN e diferit de cel din nucleul celulei, se replica, transmite informatiile de la o generatie la alta si ii ofera mitocondriei si un anumit grad de autonomie. Se crede ca acest organit este de origine extraterestra si a ajuns pe Pamant cu prabusirea unui meteorit. Prin simbioza cu formele celulare de pe pamant au inceput sa se dezvolte organismele asa cum le cunoastem noi azi. Atat cu lectia de biologie. :)

Daca autoarea a introdus cuvantul "mitocondrie" cunoscand istoria de mai sus, atunci ma duc cu gandul dincolo de innodarea liniei vietii iubitului, care sugereaza unitate in energie si suplete de meduza.. si vad o anumita autonomie, poate in gandire, sau poate vorbesc aiurea. :)

+ delicatete
Dana Stefan
[14.Jun.05 18:20]
nici prin gand nu-mi trece sa frunzaresc acum un dictionar. imi ajung literele in prelungirea mea spre celalalt, e adevarata savoare sa le simti cum tind spre o pata predominanta, simt plantele agatatoare cum imi invadeaza spatiul ca o iedera, lasandu-mi mie libertatea de miscare ca sa ma unduiesc, ma imbata expresivitatile liniilor si punctelor carora le trebuie atat de putin ca sa se desavarseasca simplu, pe-o coala de hartie ce are scris in colt un singur cuvant, si off, verdele brotacel cuibarit in izvoare imi inunda albastrul intr-un gand senin..
sa innozi apoi, ca sa nu mai ai cum sa deznozi..
o bijuterie..

Linea

 =  delicatete 2:)
Salomeea Stuparu
[14.Jun.05 18:47]
"înseamnă-mă în rândurile astea
să mă lungesc în litere
spre tine
ca frunzele spre lumină
ca felinele în plictis"

pana la contopire si apoi la revarsare din abundenta:)
de aici am luat asta:)
sper sa-mi dai voie:)

Drag,
Lizush

 =  comentatorilor mei
Cristina Hasse
[14.Jun.05 23:27]
Oau, ce aglomeratie la usa mea! Bine ati venit! Bine v-ati simtit! Ma bucura.
Dupa cum observ au existat si nedumeriri, sper ca s-au rezolvat cu bine :P (am fost constienta de semnificatia cuvantului "mitocondrie", intamplator am studiat un pic in domeniu)
Sincer, m-am jucat in graba si in criza de inspiratie. In ochii mei acest text parea o cauza pierduta.
Multumesc tuturor.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii și să te autentifici.

Înapoi !