Comentariile membrilor:

 =  semn
Florin Andor
[09.Jun.05 11:15]
... plăcut mult descântecul așa că m-am lăsat ușor peste cuvinte neliniști precum: "mi-s ochii prea târzii, prea negri fără casă / neștiute cărări gustul laptelui de cer timpul / prunci întorși de la sânul ploii, pământul / pierduți sunt cei care mușcă mai tare cu unghiile și privirea / tu azi des-cântă-mi dorul / rădăcinilor mi-e ochiul peste lume de-sperare / pentru cei ca mine / imperfectul" ... la bună citire, veghere :)

 =  fugi diochi dintre ochi
Cristina Hasse
[09.Jun.05 11:48]
Nu mai stiu unde citisem despre "vandutul copilului mic pe fereastra" ca sa scape de nu stiu ce deochi (nici asta nu-mi mai amintesc exact cum era), dar aici am ajuns oarecum cu gandul... Poate stie cineva mai multe...
In rest, numai bine, Tanti Aglaia. ;) Salutari!

 =  >Florin si Cristina
Florina Daniela Bordieanu
[09.Jun.05 12:07]
frumos te-ai strecurat printre picaturi de cuvinte, Florine, prinzandu-le caus in palma si reflectand in apa lor nestinsa bucata de cer pe care o tot caut...
multumesc de semn.


cristina-zambet-albastru, mai traiesti, puiule? ca de cand esti hasse mai rar te vede omul la albastri, ochii tai:)
cat despre "manevrele" de de-ochi astea nu le stiu prea bine, atat mi-amintesc de bunica-mea si de mine mititica si de o fata din vecini care era intoarsa de la san si pe care nu trebuia sa o privesc de teama ca imi putea face rau.
eh, vremuri vechi, dar uite ca io tot mai intorc privirea cand ma uit la mine insami.

cu drag,
Dana

 =  Din dor de început de mine...
Narcisa Turony
[09.Jun.05 16:25]
Un ,,a fi" imperfect implică, printre atâtea, și NEVOIA. Nevoia de vis (,,gustul laptelui de cer"), de speranță(,,descântă-mi de-sperare"), de suflet de început(,,de prunc întors de la sânul ploii"), de trăire, chiar de-i arsură vie (,,stinge-mi chibrituri pe tâmple "), nevoia de tine - de rădăcini, iată câteva adevăruri cântat-descântate atât de frumos în poezie, cu iz de miraj al sinelui...
Cântă-ne, descântă-ne de tine, de poveste, de lumini întunecate, de dor de toate, căci cu mirare încântată stau și te ascult.
Mult mi-a plăcut!(revin încă o dată la tâmplele arse-dovadă de viață :) )
Cu drag,
N.

 =  Des-cantec
Ana Suter
[09.Jun.05 15:10]
Sar,de, si eu, si ma comport ca neghina care vrea sa fie grau, dar ma uit la invatatura ta ca tare primejdioasa e.
Curge curge si se duce, iar eu inteleg multe semne si prevestiri, incat dintr-un singur strigat de vers inima mi se cutremura.
" știi că pruncii întorși de la sânul ploii
sunt cei care mușcă mai tare
pământul
cu unghiile cu privirea?"
Strabatute cuvinte ce mi se imbie in vechi, mirosind a putregai, limbaje si practici, atunci cand incaltati eram numai cu talpi tocite.
Pe pietre aspre,
cel din urma nou-nascut. :)

 =  > Anei, fara teama
Florina Daniela Bordieanu
[09.Jun.05 15:20]
Ano, draga mea, doar cel fricos e primejduit de invatatura mea.
ori eu iti zic acum, pret de-un ragaz intre doua ploi, teme-te doar de tine insati. atat.
cat despre putregai, au nu stii tu oare ca cel mai gras pamant e cel din putregaiuri? si ce bine ii e semintei sa se incalzeasca si sa creasca tocmai in el? ca la muma de huma.

 =  tatăl nostru carele ești în ceruri
simionescu adriana-marilena
[10.Jun.05 02:19]
Si eu care credeam că știu să mă rog... N-am habar dacă am scris bine carele, atunci ce pretenții să mai am? Nu pot decât să fac o plecăcine la carul mare sau la carul mic, să te binecuvânteze, pe tine femeie ce ești, mușcându-te cu iubirea o stea din călcâiul lui Ahile, acela în care eu am încredere că există la fel de vulnerabil ca și noi...

Ama

p.s. și uite, de data asta mi-am permis să scriu tatăl cu "t" mic =  înțărcată înainte de vreme
Sandra Hanna Segal
[10.Jun.05 06:36]
superba scriere-descriere... mi s-au infipt in suflet ochii prea negri de tataroaica fara casa si au inceput sa scoata radacini :)
drag,

 =  >Narcisa, Amadriada, Sandra
Florina Daniela Bordieanu
[10.Jun.05 07:46]
Narcisa, mi-ai vazut versurile mai frumoase decat sunt. in fond, e doar un oftat simplu intr-o zi singurateca si ploioasa, dar iti multumesc cu o plecaciune de gand pentru ragazul de a-mi fi alaturi in asa o zi.

amadriada, linistita mea amadriada, hai, mai recita-mi o data de drumuri si de taceri si de radacini crescute din calcaiele mult prea vulnerabile.
ai scris bine si carele si tatal si tot ce ai gandit si ai oftat ai scris bine si nu te mai gandi atat de mult la majuscule, uneori ele nu sunt decat praf in ochi spre orbirea ideii si a visului.

Sandra, bine ai venit pe aici, prin lumea mea vanturita si napadita de spaime pe care, paradoxal, nu mi-e teama sa le marturisesc.
poate asa imi va fi iertat pacatul de a fi.
imperfecta.


cu drag,
Dana

 =  :)
Cristina Hasse
[10.Jun.05 08:59]
Florina, daca nu ma insel, practica respectiva se face chiar pentru copii intorsi de la san care se spune ca se deoache usor.
Nu am disparut, imi mai scot nasul din cand in cand. Sau ochii... :)

 =  fata cu chibrituri
Laurentiu Blaga
[10.Jun.05 09:39]
radacinile dor... de dor
imi place "stinge/mi chibrituri pe tample". ma duce cu gandul la un descantec...
Cu drag,
Laurentiu

 =  >Laurentiu
Florina Daniela Bordieanu
[10.Jun.05 09:44]
Lurentiu, ma crezi ca mai devreme ma intrebam de ce oare nu s-a vazut fata aceea care stinge chibrit langa chibrit langa vitrina lucioasa plina cu bunatati interzise?
si-ai aparut tu, exact atunci cand ma intrebam.
multumesc pentru gand.

dana

 =  gand la gand
Laurentiu Blaga
[10.Jun.05 10:04]
cu bucurie...:)
Acelasi

 =  hm
florin bratu
[10.Jun.05 11:04]
un refuz al nasterii. tema mi/o amintesc cumva pe la blaga, dar perspectiva ta impune o alta citire. m/a impresionat mai ales jocul de cuvinte din strofa a doua si ultima - asta la nivel pur stilistic.
placut mult "sub mine face spume timpul
tropăind cărări neștiute
încă mai caut gustul laptelui de cer". interesanta si imaginea din penultima strofa si eventuala interpretare a luminii din vitrina - o dedublare, o perspectiva de arta poetica (poate suferi multe interpretari legat si de ceilalti) si faptul ca cica si eu m/as trage din tatari.

 =  > moxzal, asta explica multe
Florina Daniela Bordieanu
[10.Jun.05 11:08]
si tu, Florine????:)
asta explica multe,omule, inclusiv coada ochilor bantuind furtunos stepe numai de ei stiuti.
nu e blaga aici, desi m-ar onora o asemenea apropiere, e doar o zi ploioasa cu priviri in urma.
si da, poti sa lasi frau liber calului sa gaseasca sensurile luminii din vitrina. sunt sigura ca tatarul din tine il va intui pe cel mai aprig.

dana
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii și să te autentifici.

Înapoi !