Comentariile membrilor:

 =  taisia - excelsior
Raul Huluban
[15.Mar.05 10:35]
Poezie construita sub forma unui monolog in urma dialogului dintre el si ea, sau dintre interiorul doritor de cunoastere si sine. Punctele forte ale poemului sunt imaginile slefuite usor fara a fi incarcat de metafore exagerate. Curge mirific acest poem, trecand prin mici amintiri, observatii prezente, si discutia cu sinele. Chiar daca ingerii, timpul, si alte teme mari sunt intalnite aici, ele sunt o lumina care nu orbeste/oboseste. Un poem frumos...

 =  ochiul verde în iarnă albastru în vară
Lucian Mușet
[15.Mar.05 10:59]
Orice, numai "înger cu aură neagră" nu. Atât de lin curge, ca un sfat plin de înțelepciune dat cuiva, ca o reamintire extrem de vie a clipelor trecute, dar aduse în prezent doar pentru exemplificare. La final "ne vom regăsi aproape goi / într-un infinit de fildeș"... Ce mai pot spune?! Ai pus mult aici, mult mai mult decât scriitură și asta se simte în fiecare vers. Stea? Ar schimba cu ceva esența poeziei? Nu, dar poate că ar citi mai mulți și s-ar împărtăși din acest univers plin de semnificații.

cu bine,

 =  Raul, Lucian
Taisia Mihaila Negru
[15.Mar.05 11:44]
Raul...înclin să-ți dau dreptate în ceea ce ai scris aici.Versurile de mai sus sunt "creația" unui defect incorigibil al meu: acela de "a mă gândi" poate prea negativist.De aceea le-am și încadrat la personale fiind, așa cum spui și tu,amintiri si proiecții izvorâte dintr-un refuz al eu-ului de a accepta prezentul.
Lucian...nu cred că putem ști ce culoare vom purta înainte de a ajunge în punctul terminus. Mai pesimistă fiind aleg întotdeauna negru deși...în adâncul fiintei mele există totuși o "speranță galbenă" :).Mulțumesc pentru lectură și gândurile lăsate.

 =  Celor ce vin din urma...
Anghelina Andreea
[15.Mar.05 11:49]
Frumos, Taisia, atat de frumos, ca uite, m-as aseza pe-un mal de apa la ceas de-apus si-as recita poezia aceasta, fie ea si personala, asa...pana in zori, s-o auda si cerul si apa si malul si s-o cante apoi mai departe, celor ce vin, din urma...

drag,
Carmen

 =  off topic
Raul Huluban
[15.Mar.05 11:59]
Taisia, il poti incadra fara nici o problema la Poezie. Sta in picioare excelent. Daca scrii negativist, sau obisnuiesti sa vezi asa nu este nici un defect. Exploreaza acest lucru, poate sa te inalte in versuri si sa descoperi o forma mai buna ca aceasta, sau macar va fi un semn de autodepasire. Acesta este poemul meu de azi, poate nu am fost clar cand am spus ca este frumos:). Pe mine m-a atins. Numai bine...

 =  excelsior
Florin Hulubei
[15.Mar.05 12:23]
"poate voi găsi în ultimul ei punct răspunsul
se prăbușește în mine ca un menuet iertarea
acoperă trecutul cu pleoape curate
prin ochiul verde în iarnă albastru în vară
glauco în timp"
Taisia, e o poezie cu aer sumbru, dar comunică sentimente puternice, în mod original. Se vede o zbatere, un calvar, o inadaptare hrănită cu lehamite de prezent și evident sarcasm. Te citesc, în continuare, cu atenție!

Drag,
Florin

 =  taisia
Carmen Mano
[15.Mar.05 14:22]
poate ca mi-am intersectat si eu cumva gindurile cu cele de aici, imi pare ca tot ce-am citit acum, am visat cindva:)
mi-era dor sa te citesc
cu drag

 =  Carmen, Raul, Florin, Carmen
Taisia Mihaila Negru
[15.Mar.05 15:28]
Carmen...mă bucur că ți-au plăcut versurile mele însă nu merit eu ce ai scris tu acolo:).Îți mulțumesc și pentru nota de optimism transmisă prin ele:)
Raul...îți mulțumesc pentru off topic. Mă mai gândesc...acum că o văd și la recomandate...chiar îți dau dreptate :)
Florin...ai intuit bine, dealtfel un astfel aer "respiră"
aproape tot ceea ce scriu eu. Mai mult decât în alte părți aici sunt într-o oarecare măsură "neacoperită" de tropi sau altceva...
Carmen...Carmen...întotdeauna mi-e greu să-ți răspund și știi de ce? :)pentru că și reciproca e valabilă:)

 =  frumos
Alina Manole
[15.Mar.05 15:28]
Remarc poemului o curgere fină a imaginilor, întrepătrunderea cu simboluri și magie șlefuind pietrele despicate "în două în trei în nouă", pentru a regăsi, în punctul terminus, răspunsul, iertarea, zborul pierdut, prezentul des/coperit "pleoapelor curate".

 =  Alina
Taisia Mihaila Negru
[15.Mar.05 15:47]
Mulțumesc tare mult...venite de la tine cuvintele mă așează pe un făgaș orientat cumva spre normalitate.
Cu drag

 =  Salba lu taisia
Igor lazar
[16.Mar.05 12:46]
Te intreb mai intai ca sa nu uit. Ce inseamna glauco? In context e parca o culoare.Am intrebat la un chiosc de un pix glauco (nu, nu e pixul din poezia domnului Bratu) si vanzatoarea m-a privit cu mila si mi-a dat cinci lei grei.I-am luat dar am inteles din gestul ei tot atata ca din poezia ta.
Dar ceva mi-a placut tare mult. I-ai facut lobotomie si toti neuronii lui barbatu acela i-ai facut salba si apoi faci pe elefantul care nici macar trompa nu are. Text la limita dintre citibil si doamne fereste. Dar parca ceva nu inteleg. De ce nu scrii clar. Uite: vasile are o gradina. Ion are o sacosa glauco. Asa.

 =  Igor
Taisia Mihaila Negru
[16.Mar.05 15:39]
Mi-a adus zâmbetul pe chip comentariul tău să știi și cred că se cuvine să-ți mulțumesc pentru asta :)
Așa...ai intuit bine, glauco e din limba italiană și înseamnă verde-marin, verde-albastru. Dacă ai reușit să te îmbogățești pe seama lui ...e ceva nu??:))
Cât despre "vasile are o gradina", "ana are mere" etc, îmi pare rau să te dezamagesc și pe viitor dar sunt mulți ani de cînd am învățat propozițiile astea:)

 =  Suflete alese
Magdalena Dale
[16.Mar.05 15:40]
"se prăbușește în mine ca un menuet iertarea
acoperă trecutul cu pleoape curate"
.............................................
"eu gândesc doar că și mâine imi va fi sete
nu mai contează de cine și ce dacă simt"
.........................................
Sunt versurile care mi-au plăcut cel mai mult!
Puterea de a ierta și puterea de a simți nu este dată decât sufletelor alese...
Cu drag,
Magdalena

 =  Magdalena
Taisia Mihaila Negru
[16.Mar.05 15:51]
Multumesc pentru gîndurile tale și... da ai dreptate...mai ales atunci când iubesti, iertarea devine inerentă.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !