Comentariile membrilor:

 =  salut
marius c.
[08.Apr.06 09:23]
"nu sunt eu critic literar,
si nici istoric bun,
dar te intreb de iei habar
ce oamenii iti spun?"
mi-a placut poezia ta insa cred ca trebuie complectata...

 =  Marius... Alina...
Alexandra Mihalcea
[08.Apr.06 11:46]
Marius... Vroiam să comentez textul Alinei, dar mă văd nevoită să comentez în primul rând comentariul tău...
Să vedem... "dar te intreb de iei habar
ce oamenii iti spun?".... hmmm... expresia corecta este "ai habar".
Spui că poezia ar trebui COMPLECTATÃ??? Ei bine, nici măcar nu m-am obosit să caut acest cuvânt în dicționar, pentru simplul fapt că știu deja că nu-l găsesc acolo. De ce? Nu există. Forma corectă este "completată".
Înainte să dai sfaturi, te rog mult, învață limba română... E păcat de ea, că e frumoasă, zău...
Alina...
Când am citit textu, știi ce mi-a venit în minte?
"Cobori în jos luceafăr blând
Alunecând pe-o rază"
etc.
Eminescu era genial... la vremea lui. Textul tău, în schimb, chiar și pentru poezia secolului XIX ar fi cel mult mediocru. Iar în ziua de azi ar fi bun cel mult ca text pentru o manea sau piesa unei trupe de manechini(că tot avem multe d'astea). Nu mai spun că la capitolul rimă-ritm... dai chix cu brio.
Sper să nu te supere comentariul meu(n-am spus nimic cu răutate), dar cred că e dreptul tău să știi de ce au hotărât editorii să+ți bage textul în atelier.

 =  Astept cat mai multe pareri!
Alina-Elena Ticu
[09.Apr.06 10:32]
Draga Alexandra Mihalcea remarca ta mi se pare lipsita de temei.Asemanarea pe care ai facut-o intre poezia mea si "Luceafarul" lui Eminescu m-a magulit nespus.Din cat stiu eu a fost un poet de un talent exceptional,a carui opera "inca dainuie"in manualele si cultura noastra.El este si va ramana un poet de actualitate!Si o asemanare intre versurile mele si ale lui mi se pare o imposibilitate.Si totusi dupa ce le-ai comparat pe ale mele cu un poet care nu se mai "ridica"la standardele sec "XIX" le-ai dat si o nuanta de "manea" cu rima si ritm ce dau "chix".Si acum argumentarea ta sa o iau ca pe o "lauda" "Invechitului" Eminescu,sau doar ca pe o remanrca "lipsita de rautate"?

 =  Daca citeai cu atentie, intelegeai
Alexandra Mihalcea
[09.Apr.06 18:23]
Hoooooooooo!
1) Nu te-am comparat cu Eminescu! Nici nu vreu, nici nu are rost. Ideea era ca textul este o imitatie proasta.
2)Nu am sustinut si nici nu voi sustine vreodata ca Eminescu este perimat. Nici ca el nu s-ar ridica la standardele secolului XIX(by the way... noi suntem in secolul XXI, iar Eminescu este etern)! Era vorba de textul tau, nu de opera lui.
Sa o luam cu rimele imperfecte, de fapt inexistente: aproape/departe; privesc/suspin; urmaresti/pamant; prelinge/rece, etc.
Apoi, textul este lipsit de substanta. Cu alte cuvinte, nu are nimic comun cu poezia. Ce spun eu, repet, nu este o rautate fata de tine, ci o analiza lucida. Oricum, daca vrei sa treci de la atelier mai sus e nevoie de multa lectura si de mult exercitiu, pentru ca nu tot ceea ce pare este poezie.
Daca ai inteles ceva din ce ti-am spus, ne mai putem intalni.

 =  Definitia versului si a poeziei?
Alina-Elena Ticu
[10.Apr.06 13:43]
"Sa o luam cu rimele imperfecte, de fapt inexistente: aproape/departe; privesc/suspin; urmaresti/pamant; prelinge/rece, etc.".Versurile pot fi:metric-bazat pe cantitatea silabelor,fara rima;ritmic-bazat pe accent si bazat pe nr silabelor.Pe langa versul clasic in literatura se mai pot identifica:versul alb,nu are rima si versul liber a carui masura variaza in cuprinsul aceleasi poezii.Si ca sa nu avem nici o indoiala:"Apoi, textul este lipsit de substanta. Cu alte cuvinte, nu are nimic comun cu poezia. ";poezia-creeaza un univers poetic,o lume posibila,cu o deosebita forta de sugestie;transmite in mod direct ideei,ganduri,sentimente,atitudini menite sa creeze o atmosfera,o stare de spirit.Recunosc poezia mea e saraca in figuri de stil dar,am imagini stilistice si forma muzicala.Deci ce ii lipseste "poeziei" mele sa fie poezie?Rima sau versurile?Poezia poate imbraca o multitudine de nuante si concepte.Nici macar mesajul nu joaca un rol principal,ci modul de redare.Poezia practic ne canta sperantele,dorintele,modurile bucuriei omenesti de a se afirma prin dragoste si comuniune viata-natura.Tot poezia mai poate sugera insatisfacita sufleteasca umana exprimata prin sentimentul singuratatii,al durerii de a nu fi inteles.Mai poate exprima "frica" de tradare in iubire,voluptatea asociata cu durerea,incat dulcea jale sau farmecul dureros ating sensurile grave ale "fricii".
Si dupa toate acestea tu te limitezi sa faci o "analiza lucida"?Hei e poezie!!!"Analiza lucida"?Crezi ca se potriveste temnenul de luciditate la o creatie literara in versuri?

 =  Păcat...
Alexandra Mihalcea
[10.Apr.06 20:14]
"Poeziei" tale îi lipseste... POEZIA. Și cu asta am încheiat. Văd că nu merită oboseala... Credeam că o să vezi totul ca pe ceva constructiv, dar, se pare că nu e așa. Păcat, pentru că așa... slabe speranțe să treci de nivelul de atelier. Rămâi aici, nu accepta comentariile celorlalți, oricât de multe argumente ar aduce. Eu n-am de gând să-ți mai spun nimic.
Multă bafta!

 =  Te rog nu te supara...
Alina-Elena Ticu
[11.Apr.06 09:43]
Daca si argumentele ar fi mai "constructive"bazate pe ceva concret le-as analiza cu mai multa atentie...dar sa incerc sa-mi imaginez cam ce ar trebui sa respect "standardele"tale mi-e peste putinta!
""Poeziei" tale îi lipseste... POEZIA"?POEZIA fiind ceva conditinat,limitat,stabilit,dupa un cod sau ceva de genul asta,e deja prea mult.Parerea mea cred ca ai priceput-o si dinaite,consider poezia o opera literara in versuri ce poate exprima o multitudine de sentimente si poate avea o categorie larga de nuante si forme.
Pacat,ca nu vrei sa-mi expici ce inseamna "POEZIA" pentru tine,ca atunci chiar as fi interesata sa aflu parerea ta!Argumetele tale le-as lua in calcul daca au ceva "constructiv",cu o "analiza lucida"!Cine stie poate chiar merita sa le folosesc intr-o poezie si atunci nu as mai ajunge la atelier(hehehe).Nu ca m-a deranjat atelierul...Nici macar nu am pomenit de el vreodata sau m-am aratat ostila fata de el.Din contra presupun ca la atelier trebuie sa ti se arate cum sa faci o poezie buna...si nu ar strica sa m-a ajuti putin Alexandra,pe data ce ""Poeziei" tale îi lipseste... POEZIA".E chiar incitant,si tin mult sa aflu un punct de vedere "lucid"!Te rog nu te supara...Uite acum te ascult!Asa cum am urmarit si pana acum fuga ta in jurul cozii.Ca rimele tale sunt asa,ca poezia nu e poezie,hai sa vad ceva concret...hehehe...da-mi tu o definitie!




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !